NOTÍCIES

La meitat de la població dels països subdesenvolupats beu aigua contaminada

Hi ha països del món, on es viu en una sequera extrema i permanent. La meitat de la població dels països subdesenvolupats beu aigua contaminada, un fet que mata un nen cada 15 segons.

De 1.100 milions de persones de tot el món no tenen accés a l’aigua potable, més de 2.000 milions no tenen accés a serveis de sanejament de l’aigua adequats i 5 milions de persones moren cada any a causa de malalties derivades del seu ús i consum.

imatge

Els 11 migrants rescatats per un pesquer valencià ja són a Malta

El pesquer valencià Nuestra Madre Loreto, bloquejat davant les coses de Líbia amb 11 immigrants a bord, ja són a Malta. Finalment,el govern espanyol ha acabat fent gestions amb Malta perquè hi desembarquessin.

Al pesquer, però, no l’han deixat acostar-se a port. Ha desembarcat els 10 migrants, dos d’ells menors, que quedaven a bord en una embarcació de la guàrdia costanera maltesa. L’ha anat a trobar a 12 milles de la costa.

VIDEO

 

Les pluges empitjoren les condicions dels 6.000 migrants que esperen asil a Tijuana

Les autoritats mexicanes han traslladat aquesta matinada una part de la caravana de centreamericans a un nou alberg, per protegir-los dels aiguats que han caigut les últimes hores a la ciutat de Tijuana.

Dels més de 6.000 immigrants que s’amunteguen en aquesta població fronterera amb els Estats Units, ja n’hi ha més de 2.000 que han engegat el procés formal per buscar feina i quedar-se a Mèxic.

La mendicitat infantil de mai acabar

Milers d’alumnes de les escoles alcoràniques del Senegal viuen amuntegats en caus o dormen a la intempèrie. Associacions privades intenten millorar les seves condicions de vida davant el fracàs del Govern.

Nens talibés vagabundegen per Saint Louis, Senegal.

El fred hivernal amenaça la vida de gairebé un milió de nens al Pròxim Orient i el Nord d’Àfrica

L’arribada de l’hivern amenaça a gairebé un milió de nens al Pròxim Orient i el Nord d’Àfrica a causa de la falta de diners del Fons de Nacions Unides per a la Infància (UNICEF), que augmenta el risc que abandonin el col·legi, caiguin malalts o morin.

Resultat d'imatges de El frío invernal amenaza la vida de casi un millón de niños en Oriente Próximo y el Norte de África
VIDEO

Infància a Catalunya: cada vegada més nens pobres

La pobresa s’ha enquistat en la població infantil de Catalunya. En els últims set anys, des del 2010 fins al 2017, no només ha seguit avançant sinó que, a més, s’ha incrementat. Gairebé 350.000 menors estan en aquesta situació (un de cada quatre).

Els nens són el col·lectiu més afectat per la falta recursos econòmics. Això és així perquè la infància és el grup que té menys ajudes socials. La inversió en aquest col·lectiu no ha parat de baixar en els últims anys.

 

L’economia alimentària del Iemen entra en col·lapse i posa a 16 milions de persones en estat de fam

Gairebé 16 milions de iemenites s’aixequen en estat de fam, segons es desprèn de l’última anàlisi de Seguretat Alimentària (IPC).

Conflicte que segueix sent el principal motor de la inseguretat alimentària. La pèrdua de mitjans de subsistència i ingressos, així com l’augment del preu dels productes bàsics també són factors que contribueixen a la reducció de la capacitat de les famílies per comprar aliments.

Una família prepara el menjar a Sanà

Foment bloqueja l’‘Open Arms’ al port de Barcelona

El vaixell espanyol Open Arms està atracat al port de Barcelona sense autorització per continuar la seva activitat de vigilància i rescat al Mediterrani. La CapitanIa Marítima del port, que depèn del Ministeri de Foment, ha denegat el seu retorn a la zona de rescat on l’any passat més de 1.300 migrants van perdre la vida, segons l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM).

El despatx, signat pel capità marítim Javier Valencia, enumera una llarga llista d’incompliments de convenis internacionals per justificar la seva decisió, però cap d’ells és responsabilitat directa del vaixell.

Resultat d'imatges de open arms

VIDEO